Allergenen Info

Glutenvrij productBij de Notenexpres zijn alle noten, zaden en zuidvruchten gluten vrij! Ook heel makkelijk te herkennen aan het gluten vrij icoontje. En bij twijfel kunt u onderstaande allergenen pdf raadplegen. U kunt ook contact met ons opnemen om het na te vragen of kom eens langs bij onze kraam.

Klik hier voor het volledige Allergenen overzicht


Gluten en Noten

Noten vormen op het gebied van gluten altijd een twijfelgeval. Bevatten noten nou wel of geen gluten?

Het antwoord is vrij eenvoudig. Noten behoren in principe tot de gluten vrije producten. Dit geldt voor rauwe noten, geroosterde noten en gebrande noten.

Borrelnootjes en andere bewerkte noten of noten uit een (supermarkt)verpakking, zijn bewerkt met verschillende smaakstoffen. De kans is daarom groot dat deze wél gluten bevatten. Check in dat geval altijd de andere ingrediënten. Bevatten de bewerkte noten verdikkingsmiddelen? Neem ze dan, in het geval van een glutenallergie, niet mee: de kans is groot dat deze gluten bevatten. Dat geldt ook indien het middel maltodextrine is gebruikt.  

Let ook op met notenproducten waarbij chocolade is gebruikt. Indien zuivere chocolade is gebruikt, is dit in principe glutenvrij. In sommige gevallen - vaak weer bij voorverpakte artikelen - wordt chocolade met toevoegigen gebruikt. Controleer dit extra om het zeker te weten.


Gluten en Zuidvruchten, Pitten of Zaden
En hoe zit het dan met gluten en zuidvruchten, pitten of zaden? Ook zuidvruchten, pitten en zaden zijn van nature gluten vrij. Wederom geldt dat er geen gluten bevatende bijproducten gebruikt moeten zijn. 


Gluten en Rijstcrackers
Pure rijstcrackers zijn gemaakt van witte rijst en zijn in principe glutenvrij. Er worden echter vaak bijproducten gebruikt in de rijstcrackers en japanse zoutjes waardoor deze in de meeste gevallen toch gluten bevatten.